Nieuwbouw

Gebouwen worden duurzamer.

In de nieuwbouwbranche zijn de laatste jaren sterke veranderingen gaande, bijvoorbeeld in de wijze van bouwen en het gebruik van materialen. Dit geldt zowel voor de woningbouw als voor de utiliteitsbouw. Steeds meer gebouwen worden duurzamer en daarmee ook complexer. Hierbij spelen de initiële bouwkosten niet de belangrijkste rol meer, maar ook de levensduur en de totale onderhoudskosten van het gebouw zelf zijn van belang.
Door een goede samenwerking tussen de opdrachtgever en de aannemer kunnen in het voortraject al goede keuzes worden gemaakt, wat resulteert in duurzamere en goedkopere oplossingen. Op tijd de juiste keuzes maken zorgt uiteindelijk voor lagere eenmalige kosten en lagere onderhoudskosten.

Welke soorten daken realiseren wij?

Om uw dak te beschermen tegen weersinvloeden zoals regen, wind, vorst en hitte gebruiken wij een aantal soorten dakbedekkingsmaterialen. Veruit de meeste ‘meters’ maken wij met kunststof dakbedekking zoals EPDM, PVC & TPO en bitumineuze dakbedekking. Bouwbedrijven en aannemers kennen deze materialen.

We realiseren voor onze zakelijke en particuliere opdrachtgevers ook duurzame dakbedekkingsprojecten zoals:

  • Sedumdaken;
  • Zonnepanelen dak;
  • Wit dak EPDM.

Onze specialist dak inspecties komt altijd ter plaatse om uw dak te inspecteren. Hij stelt dan vast welk soort dakbedekking er momenteel op ligt en zal beoordelen of, in geval van dak vernieuwing, hetzelfde dakbedekkingsmateriaal wordt aangebracht. Mogelijk zijn andere dakbedekkingsmaterialen geschikter in verband met levensduur, investeringskosten of duurzaamheidsdoelstellingen.

Kunststof dakbedekking

Oftewel Ethyleen – Propyleen – Dieen – Methyleen (EPDM) is een duurzaam soort dakbedekking, bestaande uit een revolutionair soort synthetisch rubber. Een EPDM dak gaat gemiddeld langer mee dan bijvoorbeeld Bitumen of PVC dakbedekking.

Kenmerken EPDM:

  • Gemiddelde levensduur 40 jaar;
  • UV bestendig;
  • Hoge elasticiteit;
  • Het aanbrengen van EPDM is arbeid besparend;
  • Wortelbestendig (en dus geschikt voor Sedumdaken).

Wij adviseren u graag geheel vrijblijvend over uw dak.
We komen graag bij u langs om samen met u uw dak te bekijken. Hierna voorzien wij u van een deskundig advies op maat. Neem gerust contact met ons op!